13 Nisan 2020 Pazartesi

Fırında Lorlu Şekerli Pide

     
         Malzemeler (içi için)
     1su bar tuzsuz lor
      1çay bar şeker
      1yumurta
      1çay bar çekilmiş antep fıstığı
               Hamur Malzemesi
       1 yumurta 1çay kaş tuz 1çay kaş şeker 
       2 su bardağı süt 1pakt maya (kuru )
       Alabildiği kadar un 
       Ben iki çeşit un kullandım 
       Kepekli köy unu ,pastalık unu ikisini yarı yarıya kullandım 
       Önce sütü mayayı karıştırın (süt ılık olacak) bir saat bekletin kabarsın
       Ondan sonra diğer malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yoğuralım 
       Akşamdan yoğurup sabah yaparsanız daha güzel kabarıyor
       Hamur mayalandıktan sonra şekil verin 
       İç malzemelerin hepsini katıp hamurun üzerine yayın 
      170derece fırında 30  veye 35 dakika kızarana kadar pişirin 
       Sıcakken servis yapın ..Afiyet olsun ..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder