8 Haziran 2015 Pazartesi

Can Eriği Meyve Suyu

             Şurubun Malzemeleri
         2 kilo yeşil can erik 
         2 su bardağı şeker 
         3su bardağı su
                   Hazırlanışı ..
       
      Önce tencereye erikleri yıkayıp koyalım üzerine su ve şekeri ilave edelim
      yumuşayıncaya kadar kaynatalım ( 35 ) dakika kaynadıktan sonra 
      Süzgecten gecirelim  ve sürahiye alıp buzdolabında soğuyana kadar bekletelim soğuk servis yapalım .ben fazla şeker kullanmadım  siz isterseniz fazla şeker kullanabilirsiniz 
    Afiyet olsun ..bu tarif bana aittir lütfen paylaşım yaparken adımı kullanarak paylaşırsanız sevinirim 
    İster süzgecten gecirin ister temiz bir tülbentten gecirebilirsiniz 
Kalsiyum oranı çok fazla olan erik çok faydalı bir meyva saymakla bitmez 
 Şurubunuzu isterseniz kaynamış soğumuş su ilave ederek çoğaltabilirsiniz ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder