3 Temmuz 2015 Cuma

MARMELATLI ÇİLEKLİ KEK


   
                      MALZEMELER 
         3 yumurta 1su bardağı şeker 
         1su bardağı yoğurt ,yarım çay bar süt,1çay bar  sıvıyağ,
          1paket kabartma tozu ,1çay kaşığı karbonat ,
          3yemek kaşığı tahin ,2yemek kaşığı pekmez ,1çay kaşığı kuru rende portakal rendesi 
          (Ben portakal kabuklarını rendeleyip kurutup pastalarımda kullanıyorum ) 
          Ustasından un ölcüsü alabildiği kadar 
                Üzerini süslemek için çilek marmelatı , antep fıstığı, hindistan cevizi     

  Önce yumurtaları şekerle çırpalım, sonra yoğurdunu diğer malzemeleri koyalım 
  çırpalım , enson una kabartma tozunu karbonatı katalım eleyerek karışıma ilave edelim ,
  fırınımızı önceden 170 derecede ısıtalım , tepsiyi bol tereyağla yağlıyalım kekin hamurunu oyle boşaltalım ,25, 30 dakika pişirelim (piştiğini kurdanla kontrol edelim )
   Fırından kekimizi çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekliyelim ondan sonra ters çevirip , 
   Marmelatı üzerine gezdirip süsleyelim ..Afiyet Olsun ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder