MALZEMELER
3 yumurta 1su bardağı şeker
1su bardağı yoğurt ,yarım çay bar süt,1çay bar sıvıyağ,
1paket kabartma tozu ,1çay kaşığı karbonat ,
3yemek kaşığı tahin ,2yemek kaşığı pekmez ,1çay kaşığı kuru rende portakal rendesi
(Ben portakal kabuklarını rendeleyip kurutup pastalarımda kullanıyorum )
Ustasından un ölcüsü alabildiği kadar
Üzerini süslemek için çilek marmelatı , antep fıstığı, hindistan cevizi
Önce yumurtaları şekerle çırpalım, sonra yoğurdunu diğer malzemeleri koyalım
çırpalım , enson una kabartma tozunu karbonatı katalım eleyerek karışıma ilave edelim ,
fırınımızı önceden 170 derecede ısıtalım , tepsiyi bol tereyağla yağlıyalım kekin hamurunu oyle boşaltalım ,25, 30 dakika pişirelim (piştiğini kurdanla kontrol edelim )
Fırından kekimizi çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekliyelim ondan sonra ters çevirip ,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder