Malzemeler
1kilo sarı can eriği ,1litre su ,1 su bar şeker ,1 limon suyu..
Kaynatacağımız tencereye eriği ve suyu koyalım 10 dakika kaynatalım ,
Üzerine şekeri ilave edelim limon suyunu koyalım bir 5 dakika kadar daha kaynatalım ,
Sonra süzgecten geçirip süzelim ..
Sürahiye alıp buzdolabında bekletip soğuk servis yapalım ..
Eriğin olduğunu kabuklarının soyulmasından anlayabilirsiniz , yazın içilebilecek endoğal meyva suyu
Çocuklarımıza her zaman doğal içecekleri içirelim lütfen ..
Okadar kolay bir yapımı varki misafirlaeriniz gelmeden önce hazırlanıp dolapta bekletebilirsiniz ..
Ben yazdan dipfirize birer şurupluk erik hazırlayıp ( 1 kiloluk ) koydum kışa hazırlık olarak ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder