4 Kasım 2013 Pazartesi

GAZİANTEP SOĞAN KEBABI

              MALZEMELER 
    1 kilo kebaplık acı soğan (rengi kırmızı olan beyaz soğan olmayacak ) 
    1kilo yarım yağlı  kıyma 1 tatlı kaşığı karabiber 
    2yemek kaşğ pul biber yeteri kadar tuz 
    Sosu İçin :1yemek kaşığı kimyon yarım çay bardağı nar ekşisi  
    2yemek kaşığı pul biber  2 su bardağı su 

       Hazırlanışı 
   Önce etimize baharatları koyup etmizi yoğuralım 
   Sonra soğanları bıçakla  koparmadan kesip arasına
   Et koyup tepsiye sırayla dizelim etimiz artarsa aralarına boşluk yerlere yerleştirebilirsiniz 
   Sonra sosumuzu hazırlayıp soğanların üzerine gezdiriyoruz 
   Suyu az olursa ilave edebilirsiniz tepsimizin üzerini yağlı kağıdı ıslatıp kaplıyalım 170 derecede fırında pişirelim enaz bir buçuk saat sürebilir piştiğini çatatlla kontrol ediniz afiyetle yiyiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder