5 Aralık 2013 Perşembe

SÜT REÇELİ

                          MALZEMELER 
        1kilo süt ,1su bardağından  az eksik şeker ,1çay kaşığı (dolu dolu olacak ) kabonat 
       Bu tarifi çok merak etmiştim yapmaya karar verdim doğruda yapmışım tadını çok beğendim 
       Çocuklarımız içinde çok sağlıklı olduğundan eminim severek tüketirler .. 
        Çocuklar siz söylemezseniz bunun sütten yapıldığını anlamazlar fındık kreması tadında çünkü 
        Servis yaparken içine fıstık veya fındık karıştırabilirsiniz ..
                      HAZIRLANIŞI
    Bir kilo sütü derince bir tencereye alalım .kaynatalım kaynadıktansonra kaynarken (altını en kısığa getirelim) şeker ve karbonatı ilave edelim  tahta kaşıkla (kaşığın temiz olmasına dikkat edelim ) karıştıralım .dikkat edelim karbonat koyduğumuz için taşabilir ara ara sürekli karıştıracağız dibi tutmasın 
Ocak kısık olmalı tam 1saat kaynatıcağız .resimdeki gibi rengi dönünce ocağı kapatın bir cam kavanoza 
Koyup buzdolabında 2ve 3 hafta saklayabilirsiniz .dolabta biraz daha koyulaşacaktır ..
Umarım severek yersiniz reçelimizi pasta süslemelerindede kullanabilirsiniz .Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder