1kilo süt ,1su bardağından az eksik şeker ,1çay kaşığı (dolu dolu olacak ) kabonat
Bu tarifi çok merak etmiştim yapmaya karar verdim doğruda yapmışım tadını çok beğendim
Çocuklarımız içinde çok sağlıklı olduğundan eminim severek tüketirler ..
Çocuklar siz söylemezseniz bunun sütten yapıldığını anlamazlar fındık kreması tadında çünkü
Bir kilo sütü derince bir tencereye alalım .kaynatalım kaynadıktansonra kaynarken (altını en kısığa getirelim) şeker ve karbonatı ilave edelim tahta kaşıkla (kaşığın temiz olmasına dikkat edelim ) karıştıralım .dikkat edelim karbonat koyduğumuz için taşabilir ara ara sürekli karıştıracağız dibi tutmasın
Ocak kısık olmalı tam 1saat kaynatıcağız .resimdeki gibi rengi dönünce ocağı kapatın bir cam kavanoza
Koyup buzdolabında 2ve 3 hafta saklayabilirsiniz .dolabta biraz daha koyulaşacaktır ..
Umarım severek yersiniz reçelimizi pasta süslemelerindede kullanabilirsiniz .Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder