5 Aralık 2013 Perşembe

FISTIKLI TATLI VE PEKMEZLİ KIZARTMA

                     MALZEMELER 
    1kilo un , 2 su bardağı üzüm  pekmezi ,1paket kuru maya ,1çay bardağı ılık su 
    1çay kaşığı tuz 
                 HAZIRLANIŞI 
   Yoğuracağımız kaba 2bardak şekeri ve 1çay bardağı suyu koyalım 
    pekmezi iyice eritelim bunun püf noktası pekmezin iyice  karıştırarak özleştirmek 
    Sonra üzerine mayayı ununu tuzu ilave edelim karıştıralım yumuşak bir hamur edene kadar yoğuralım 
    Yumuşak bir hamur olacak hamur katı olursa biraz pekmez sulandırıp ilave edebilirsiniz ,
    Hamur iki saat mayalanmaya bırakılacak hamuru ne kadar dinlendirirseniz okadar güzel oluyor 
    Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra hamurumuzdan küçük bezeler hazırlıyalım 
    Tek tek  unla açıp zeytin yağında kızartalım 
    Fıstıklı tarifi :ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım bunları açalım açtığımız yufkayı bardakla veya kalıpla yuvarlak keselim içine antep yeşil fıstıktan (rende) tarcınla birlikte koyalım üzerine diğer yuvarlağı kapatalım kenarlarınıda çatalla şekil verip kızartalım , isterseniz üzerine hindistan cevizi serpiştirebilirsini
Çocuğum çocuklarımıza pekmez yediremeyiz belki bu şekilde çocuklara pekmez yedirmiş oluruz 
 Afiyetler olsun .. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder