1kilo un , 2 su bardağı üzüm pekmezi ,1paket kuru maya ,1çay bardağı ılık su
Yoğuracağımız kaba 2bardak şekeri ve 1çay bardağı suyu koyalım
pekmezi iyice eritelim bunun püf noktası pekmezin iyice karıştırarak özleştirmek
Sonra üzerine mayayı ununu tuzu ilave edelim karıştıralım yumuşak bir hamur edene kadar yoğuralım
Yumuşak bir hamur olacak hamur katı olursa biraz pekmez sulandırıp ilave edebilirsiniz ,
Hamur iki saat mayalanmaya bırakılacak hamuru ne kadar dinlendirirseniz okadar güzel oluyor
Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra hamurumuzdan küçük bezeler hazırlıyalım
Tek tek unla açıp zeytin yağında kızartalım
Fıstıklı tarifi :ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım bunları açalım açtığımız yufkayı bardakla veya kalıpla yuvarlak keselim içine antep yeşil fıstıktan (rende) tarcınla birlikte koyalım üzerine diğer yuvarlağı kapatalım kenarlarınıda çatalla şekil verip kızartalım , isterseniz üzerine hindistan cevizi serpiştirebilirsini
Çocuğum çocuklarımıza pekmez yediremeyiz belki bu şekilde çocuklara pekmez yedirmiş oluruz
Afiyetler olsun ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder