MALZEMELER
1kilo süt , 2yekek kaşığı nişasta , 2 yemek kaşığı un ,
2 yemek kaşığı pirincunu , 1su bardağı şeker , 1yemek kaşığı tereyağ
1paket vanilya 3 tane elma (rende ) 1çay bardağı ceviz ( rende )
1çay kaşığı tarçın 1su bardağı gornfleks 1 çay bardağı ( herhangi bir çikolata ) kullanabilirsiniz
HAZIRLANIŞI
Sütü unu nişastayı pirinçunu şekeri kaynatacağımız bir tencereye alalım karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim . İçine vanilyayı ve tereyağını ilave edelim çırpalım .
Diğer tarafta elmaları rendeleyelim . Bir cam kalıp alalım içerisine sitrec açalım tabanına gornfleks koyalım pişirdiğimiz muhallebinin yarısını gornfleksin üzerine dökelim , rendelediğimiz elmaları tarçını cevizi çikolatayı koyalım üzerine tekrar kalan muhallebiyi dökelim iyice kaşıkla düzeltelim ve sitrecle kapatalım buzdolabında bir gün bekletelim .ertesi gün servis tabağına ters çevirip tarçınla süsleyelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder