Bu verdiğim tarif 18 kiloluk bir tencere için geçerlidir
2 bardak döğme ( buğday )
1bardak loğlaz
1bardak nohut
1bardak fasulye
1 kahve fincanı bulgur
1kahve fincanı pirinç
1kahve fincanı kırmızı mercimek
1tane elma 1tane portakal (1tane portakalın ayrıca kabuğunu rendele suyunu içine sık )
Elmada rendelenecek
1çay fincanı şam fıstığı
1su bardağı antep fıstığı ( kabukları ayıklanmış olacak )
1su bardağı badem (kabukları soyulmuş )
1su bardağı fındık ( kabukları soyulmuş)
1fincan susam 1fincan mayana (dövülmüş)
4tane karanfil 1tatlı kaşığı tarçın
1kahve fincanı hindistan cevizi
1tane nar (süslemek için )
1bardak antep fıstığı rende (süslemek için )
1su bardağı ceviz ( süslemek için
1su bardağı pekmez
1fincan bal
1çay bardağı üzüm 10 tane kuru kayısı
1su bardağı şeker ( tadını ayarlamak size kalmış )
Nohutla döğmeyi haşalayım pişsin fasulyeyide pişirelim
Ayrı bir kapta loğlazıda pişirelim suyunu süzüp güzelce yıkıyalım
Bütün malzemeler haşlanınca büyük bir tencereye alalım üzerine sıcak su koyalım
Hepberaber kaynatalım bir süre kaynadıktan sonra malzemeleri sırasıyla katalım
Pirinc mercimek bulgur iave edelim
Kayısıyı üzümü yıkayıp kayısıları ufak ufak doğrayın ekleyin biraz pişsin
Elmayı rendeleyin portakalın suyunu sıkın pekmezi şekeri balı ilve edin
(Portakalın kabuğunu tarcını karanfili mayanayı en son koyacağız yoksa acıtır )
Fıstık susam fındık bunlarıda ilave edelim koyulaşıncaya kadar pişirelim
Artık koyuluğunu siz ayarlasınız koyu olursa kaynamış su ilave edebilirsiniz
Enson servis tabağına alıp nar ceviz fıstıkla süsleme yapabilirsiniz
Evinizin bereketi bol olsun allah her zaman bu günleri görmeyi nasip etsin
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder