3su bardağı kırmızı mercimek
2su bardağı köftelik simit ( ince bulgur
5diş kuru sarımsak
1baş kuru soğan
1çay kaşığı karabiber
1tatlı kaşığı kimyon
1tatlı kaşığı pul (acı ) biber
2yemek kaşığı domates salçası
3yemek kaşığı antep biber salçası
1su bardağı zeytin yağı
Sebzeler : 4sap yeşil soğan
4sap taze yeşil soğan
1demet maydanoz
Piştikten sonra içine köftelik bulguru koyalım karıştırıp tencerenin ağzını kapatıp biraz dinlendirelim
Tavaya zeytin yağını koyalım . 1 tane kuru baş soğan doğrayalım kavuralım hafif pembeleşecek .salçalarını ilave edelim karıştırıp bekletelim
Bütün sebzeleri ayıklayıp yıkayalım ince ince doğrayalım
Bütün sebzeleri ayıklayıp yıkayalım ince ince doğrayalım
Kuru sarımsağıda doğrayalım
Tenceredeki köftelik malzememizi yoğuracağımız kaba alalım kuru sarımsağını ve baharatlarını ilave edip iyice yoğuralım aradabir elinizi suya batırabilirsiniz
Yoğurduktan sonra salcasını koyalım yoğuralım sebzelerini ilave edelim iyice yoğuralım
Köftemiz artık servise hazır demektir .Antep deyimiyle sıkıp(sıkım) köfteye şekil verilir
Köftemizi bu şekilde sıkarlar antepliler
Köftemizi bu şekilde sıkarlar antepliler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder