5 Aralık 2013 Perşembe

GAZİANTEP MALHITALI MERCİMEK KÖFTESİ

                         MALZEMELER 
     3su bardağı kırmızı mercimek 
     2su bardağı köftelik simit ( ince bulgur 
     5diş kuru sarımsak 
     1baş kuru soğan 
     1çay kaşığı karabiber 
     1tatlı kaşığı kimyon 
     1tatlı kaşığı pul (acı ) biber 
     2yemek kaşığı domates salçası 
     3yemek kaşığı antep biber salçası 
     1su bardağı zeytin yağı 
     Sebzeler : 4sap yeşil soğan 
     4sap taze yeşil soğan 
     1demet maydanoz 
    Önce tencereye mercimekle 4bardak su koyup pişirelim 
    Piştikten sonra içine köftelik bulguru koyalım karıştırıp tencerenin ağzını kapatıp biraz dinlendirelim 
    Tavaya zeytin yağını koyalım . 1 tane kuru baş soğan doğrayalım 
    kavuralım hafif pembeleşecek .salçalarını ilave edelim karıştırıp bekletelim 
   Bütün sebzeleri ayıklayıp yıkayalım ince ince doğrayalım 
   Kuru sarımsağıda doğrayalım 
   Tenceredeki köftelik malzememizi yoğuracağımız kaba alalım kuru sarımsağını ve baharatlarını ilave edip iyice yoğuralım aradabir elinizi suya batırabilirsiniz 
   Yoğurduktan sonra salcasını koyalım yoğuralım sebzelerini ilave edelim iyice yoğuralım 
   Köftemiz artık servise hazır demektir .Antep deyimiyle sıkıp(sıkım) köfteye şekil verilir
   Köftemizi bu şekilde sıkarlar antepliler 
   Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder