30 Ağustos 2013 Cuma

DOMATES kONSERVESİ

                         KONSERVENİN HAZIRLANIŞI 
     15 kilo domates 1kilo antep acı yeşil biber 
     10 tane kavanoz 
      PÜF NOKTASI: Domateslerinizin kolay soyulmasını istiyorsanız
      Şu yöntemi deneyebilrsiniz domateslerin arka kısmına dört tane çizik atın üzerine kaynar suyu 
      dökün beş dakika bekletin göreceksiniz domateslerin kabukları kendiliğinden ayrılacaktır 
      Böyle yaptığınız zaman domatesler çöpe gitmemiş oluyor çünkü domateslerin kabuğu zar gibi 
      ayrılıyor 
    
    Domatesleri yıkayıp bir tarafta sularının süzülmesi için bekletin diğer tarafta 
    biberlerin tohumlarını ayıklayın yıkayın sonra doğryıp tencereye alın kendi buharında 
    soldurun ,domateslerin kabuklarını soyun ufak ufak doğrayın bibere ilave edin 
    Pişirin yarı piştiği zaman tuzunu ilave edin püf noktası ( tuzunu önce atarsanın domates 
    salcası gibi olur ) kavanozlarınız önceden yıkanıp kurutulmuş olmalı 
    Kavanoz kapakları sıcaknsuda kaynatılarak kavanozların ağzı kapatılacak 
    Domatesler ocağa koyduktan itibaren 30 dakika pişirilecek  sıcak sıcak kavanozlara doldurulup sıcak kapaklarla 
    kapatılacak iyice sıkıştırılıp kavanozlar ters çekilde konulacalk böyle bir gün bekletilecek 
    eğer konserveniz olmamışsa üzerinde beyaz pamukcuklar oluşur bunu bir kaç gün icerisinde anlarsınız  kavanozları ertesi günü kapaklar üste gelecek şekilde serin bir yerde muhafaza edin 
    Ben zeytin yağı ve pul biber kullanmıyorum çünkü konservenin tadını bozuyor 
                 AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder