15 kilo domates 1kilo antep acı yeşil biber
10 tane kavanoz
PÜF NOKTASI: Domateslerinizin kolay soyulmasını istiyorsanız
Şu yöntemi deneyebilrsiniz domateslerin arka kısmına dört tane çizik atın üzerine kaynar suyu
dökün beş dakika bekletin göreceksiniz domateslerin kabukları kendiliğinden ayrılacaktır
Böyle yaptığınız zaman domatesler çöpe gitmemiş oluyor çünkü domateslerin kabuğu zar gibi
ayrılıyor
Domatesleri yıkayıp bir tarafta sularının süzülmesi için bekletin diğer tarafta
biberlerin tohumlarını ayıklayın yıkayın sonra doğryıp tencereye alın kendi buharında
soldurun ,domateslerin kabuklarını soyun ufak ufak doğrayın bibere ilave edin
Pişirin yarı piştiği zaman tuzunu ilave edin püf noktası ( tuzunu önce atarsanın domates
salcası gibi olur ) kavanozlarınız önceden yıkanıp kurutulmuş olmalı
Kavanoz kapakları sıcaknsuda kaynatılarak kavanozların ağzı kapatılacak
Domatesler ocağa koyduktan itibaren 30 dakika pişirilecek sıcak sıcak kavanozlara doldurulup sıcak kapaklarla
kapatılacak iyice sıkıştırılıp kavanozlar ters çekilde konulacalk böyle bir gün bekletilecek
eğer konserveniz olmamışsa üzerinde beyaz pamukcuklar oluşur bunu bir kaç gün icerisinde anlarsınız kavanozları ertesi günü kapaklar üste gelecek şekilde serin bir yerde muhafaza edin
Ben zeytin yağı ve pul biber kullanmıyorum çünkü konservenin tadını bozuyor
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder