6 Ağustos 2013 Salı

KAZAN KEBABI

                  SUNUM


                              MALZEMELER
    6 tane  antep patlıcanı 250 gr yarım yağlı kıyma 3tane dolmalık kırmızı biber 
    1 tane dolmalık yeşil biber (içine doğranacak ) 1 baş kuru soğan (içine doğranacak ) 
     2 tane orda boy domates (içine doğranacak ) 1çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı acı pul biber 
     3yemek kaşığı zeytin yağı göz kararı tuz 
    HAZIRLANIŞI :bütün malzemeleri doğrayın ete katın diğer taraftan patlıcanları verevine kesin koparmadan  sora malzemeleri patlıcanların kanatları arasına yerleştirin tepsiye dizin üzerine 1 çay bardağı su ilave edin domates dilimleyin isteğe göre tuz atın   Ocakta kısık ateşte 40 dakika pişirin 
(Kaynara çıktıktan sonra ) yemeklerinizi önce harlı ateşte kaynatın kaynadıktan sonra kısık ateşe alın yemekleriniz daha lezzetli pişer .yemekler piştikten sonra hangi yemek olursa olsun mutlaka bir 15 dakika dinlendirin   AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder