20 Ekim 2013 Pazar

AMONYAKLI YAŞ PASTA

              Pastamızın sunumu 
   
          Pastamızın son hali 
    
   Tek tek yufka gibi açıp pişirdiğimiz yufkalarımız  bisküvi tadında oluyor pişince 
     
            MALZEMELER 
    1çay bardağı pudra şekeri
    1 su bardağı süt 
    250 gr tereyağ (eritilmiş olacak ) 
   3yumurta .1yemek kaşığı amonyak (pasta malzemesi satılan yerlerde alabilirsiniz) 
    Alabildiği kadar un (kulak memesi yumuşaklığında olacak hamur ) 
    Üzerinin sosu için : 500 gr bal kabağı 1su bardağı şeker pişirilip muhallebi haline getirilecek
    4 tane muz araları için 
    1su bardağı antep yeşil fıstık 
    
         KREMASI
    6 su bardağı süt 12 yemek kaşığı şeker 
    10 kaşık un  1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağ 
    Kremayı pişirip bir tarafta soğumaya bırakın 
                 HAZIRLANIŞI
    Tereyağını eritip  bir kaba alalım üzerine şekerini ilave edelim iyice karıştıralım 
    Sonra diğer malzemeleri ilave edelim yumuşak bir hamur elde edelim 
    Hamurumuzu bi 15 dakika dinlendirelim .hamur dinlendikten sonra 
    10 tane beze yapalım ve bezeleri tek tek acıp tepsiye alıp fırında yakmadan tek tek pişirelim
    (Yufkalarımızın yuvarlak olmasını istiyorsak bir tencerenin kapağıyla kesebiliriz özellikle çam kapaklar 
    İyi kesiyor sizlere bir öneri başka şeylerlede kesebilirsiniz pişirmeden önce ) 
    Pişen yufkaları   Bir yere koyalım  pastamızı süsleyeceğimiz geniş büyük bir tabak alalım ilk yufkayı koyalım üzerine krema sürüp bir tane muzu halka şeklinde doğrayalım diğer katınada fıstık koyalım
   Bu işlem yufkaların hepsi için geçerlidir. Son yufkayı koyup kremasını sürüp 
   Üzerine kabak sosunu sürelim ve muzla süsleyelim 
   Bu pastamızın bir gün buz dolabında beklemesi gerekiyor 
   Bekletildiği zaman çok güzel oluyor (arasındaki yufkalar sanki bisküvi gibi dağılıyor ağızda ) 
   Püf noktası yufkalar çok az pişicek fırında :Afiyetler Olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder