MALZEMELER
1çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
250 gr tereyağ (eritilmiş olacak )
3yumurta .1yemek kaşığı amonyak (pasta malzemesi satılan yerlerde alabilirsiniz)
Alabildiği kadar un (kulak memesi yumuşaklığında olacak hamur )
Üzerinin sosu için : 500 gr bal kabağı 1su bardağı şeker pişirilip muhallebi haline getirilecek
4 tane muz araları için
1su bardağı antep yeşil fıstık
KREMASI
6 su bardağı süt 12 yemek kaşığı şeker
10 kaşık un 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağ
Kremayı pişirip bir tarafta soğumaya bırakın
HAZIRLANIŞI
Tereyağını eritip bir kaba alalım üzerine şekerini ilave edelim iyice karıştıralım
Sonra diğer malzemeleri ilave edelim yumuşak bir hamur elde edelim
Hamurumuzu bi 15 dakika dinlendirelim .hamur dinlendikten sonra
10 tane beze yapalım ve bezeleri tek tek acıp tepsiye alıp fırında yakmadan tek tek pişirelim
(Yufkalarımızın yuvarlak olmasını istiyorsak bir tencerenin kapağıyla kesebiliriz özellikle çam kapaklar
İyi kesiyor sizlere bir öneri başka şeylerlede kesebilirsiniz pişirmeden önce )
Pişen yufkaları Bir yere koyalım pastamızı süsleyeceğimiz geniş büyük bir tabak alalım ilk yufkayı koyalım üzerine krema sürüp bir tane muzu halka şeklinde doğrayalım diğer katınada fıstık koyalım
Bu işlem yufkaların hepsi için geçerlidir. Son yufkayı koyup kremasını sürüp
Üzerine kabak sosunu sürelim ve muzla süsleyelim
Bu pastamızın bir gün buz dolabında beklemesi gerekiyor
Bekletildiği zaman çok güzel oluyor (arasındaki yufkalar sanki bisküvi gibi dağılıyor ağızda )
Püf noktası yufkalar çok az pişicek fırında :Afiyetler Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder