1 kilo patates ( haşlanacak ) 1tane soğan 1tane yeşil biber
1 demek maydanoz 1çay kaşığı karabiber 2tatlı kaşığı pul biber (acı )
1çay bardağı zeytin yağı (zeytin yağı her zaman sağlıklıdır )
Hamuru için : 1 kilo un 1 tane yumurta arzuya göre tuz
Önce soğanı biberi doğrayıp tencereye zeytin yağını koyup
Soteleyelim ,sonra baharatlarını koyalım maydanozu doğrayalım
Patatesin kabuklarını soyup ezelim ilave edip karıştıralım arzuya göre tuz
Diğer taraftan pişireceğimiz tepsiyi zeytinyağı ile yağlayalım
Yoğurduğumuz hamurdan beş tane beze yapalım
Tek tek yufka acalım açtığımız yufkaları tek tek tepsiye açalım her katına yaptığımız içten koyalım
Beş yufkayı aynı şekilde hazırlayalım ensonunda üzerine biraz zeytin yağı gezdirelim baklava şeklinde keselim 160 derede pişirelim ..Afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder