11 Ekim 2013 Cuma

PATATESLİ AÇMA YUFKA BÖREK

           MALZEMELER
    1 kilo patates ( haşlanacak ) 1tane soğan 1tane yeşil biber 
     1 demek maydanoz 1çay kaşığı karabiber 2tatlı kaşığı pul biber (acı )
      1çay bardağı zeytin yağı (zeytin yağı her zaman sağlıklıdır )  
      Hamuru için : 1 kilo un 1 tane yumurta arzuya göre tuz 
      Hamurumuzu yoğuralım dinlensin biraz 
     HAZIRLANIŞI
     Önce soğanı biberi doğrayıp tencereye zeytin yağını koyup
     Soteleyelim ,sonra baharatlarını koyalım maydanozu doğrayalım 
      Patatesin kabuklarını soyup ezelim ilave edip karıştıralım arzuya göre tuz 
      Diğer taraftan pişireceğimiz tepsiyi zeytinyağı ile yağlayalım 
      Yoğurduğumuz hamurdan beş tane beze yapalım 
      Tek tek yufka acalım açtığımız yufkaları tek tek tepsiye açalım her katına yaptığımız içten koyalım 
       Beş yufkayı aynı şekilde hazırlayalım ensonunda üzerine biraz zeytin yağı gezdirelim baklava şeklinde keselim  160 derede pişirelim ..Afiyetler olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder