SUNUM
Eskilerden gelen bir tarif bu annanelerimiz bunu çok yaparlarmış
Gecmişte çok kıtlık çekilmiş ekmeğimizin en ufak kırıntılarını bile değerlendirmişler
Buda öyle bir tarif ekmek yufkasından yapılan bir tarif lütfen ekmeğimizin kıymetini bilelim
Ben ekmek torbalarını çöp kutularını yanlarında gördüğüm zaman çok üzülüyorum
Bir şekilde ekmeklerimizi değerlendirebiliriz artan ekmeklerimizi dipfirize atarak tekrar yiyebiliriz
Bayatlamadan koyarsanız çıkardığınız zaman ilk günki gibi taze oluyor .benimki sadece bir öneri
2tane ev ekmeği yufkası
1çay bardağı pekmez 150 gr tereyağ 2yemek kaşığı zeytinyağı
1su bardağı kıyılmış ceviz 2yemek kaşığı su
Süslemek için antep fıstığı yogurt
Bir kaba ekmeğimizi kırarak parcalayalım
Tavaya yağlarımızı koyarak yakalım üzerine pekmezi ilave edelim suyunu koyalım
karıştıralım sıcak sıcak ekmeğin üzerine boşaltalım cevizinide ilave edelim boçalayalım
Servis yaparken bir kaseyi kullana bilirsiniz üzerine fıstık ve yoğurt kullanabilirsiniz yoğurt çok yakışıyor
Afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder