26 Ekim 2013 Cumartesi

EV YUFKASI OMACI (Tatlı )

               SUNUM 
 
   Eskilerden gelen bir tarif bu annanelerimiz bunu çok yaparlarmış 
   Gecmişte çok kıtlık çekilmiş ekmeğimizin en ufak kırıntılarını bile değerlendirmişler 
   Buda öyle bir tarif ekmek yufkasından yapılan bir tarif lütfen ekmeğimizin kıymetini bilelim 
   Ben ekmek torbalarını çöp kutularını yanlarında  gördüğüm zaman çok üzülüyorum 
   Bir şekilde ekmeklerimizi değerlendirebiliriz artan ekmeklerimizi dipfirize atarak tekrar yiyebiliriz 
   Bayatlamadan koyarsanız çıkardığınız zaman ilk günki gibi taze oluyor .benimki sadece bir öneri 
   
    Omacımızın tarifi : 
    2tane ev ekmeği yufkası 
    1çay bardağı pekmez 150 gr tereyağ 2yemek kaşığı zeytinyağı 
    1su bardağı kıyılmış ceviz 2yemek kaşığı su 
    Süslemek için antep fıstığı yogurt 
    Bir kaba ekmeğimizi kırarak parcalayalım 
    Tavaya yağlarımızı koyarak yakalım üzerine pekmezi ilave edelim suyunu koyalım 
    karıştıralım sıcak sıcak ekmeğin üzerine boşaltalım cevizinide ilave edelim boçalayalım
    Servis yaparken bir kaseyi kullana bilirsiniz üzerine fıstık ve yoğurt kullanabilirsiniz yoğurt çok yakışıyor 
    Afiyetler olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder