26 Ekim 2013 Cumartesi

GAZİANTEP EKŞİLİ PATLICAN DOĞRAMASI


                  SUNUM 
    Yemeğimize başlamadan önce 1su bardağı çekirdek sumağı
    Bir bardak suda bekletelim karştıralımki ekşisini suya bıraksın 
    20 dakika beklesin süzün dinlensin yemeğe kullanmak için hazır olsun 
    
     HAZIRLANIŞI  :400 gr kuşbaşı kuzu eti (aslında biz bu yemeği kemikli etle yaparız) 
     Ben bu seferlik kuşbaşı etle yaptım :1 kilo patlıcan 4tane domates 1 tane baş soğan 3 tane 
     sarımsak içine doğranacak (2tanede pişmesine yakın ezilerek konacak yemeğe ) 
     1su bardağı haşlanmış nohut 1yemek kaşığı antep biber salçası
     1 çay kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı zeytinyağı 
     2tane antep yeşil biber arzuya göre tuz 
    Yemeğimizi önce etini tencereye alalıp etimiz suyunu salıp cekene kadar pişirelim 
    Yağını soğanı biberi doğrayıp ilave edelim soteleyelim salçasını koyalım karıştıralım patlıcanı domatesi 
     ilave edelim iki bardak su sarımsak ilave edip biraz pişirelim yarı piştiği zamam sumak ekşisini 
     tuzunu ilave edip yemeğimizi pişirmeye bırakalım pişmeye yakın iki diş sarımsağımızı ezelim                   
     yemeğimize katalım 35 40 dakika pişirelim  piştikten sonra tavaya 2yemek kaşığı yağ koyalım biraz                                              
     yakalım içine 3 yemek kaşığı nane ilave edip yemeğimizin yüzüne dökelim ağzını kapatalım biraz 
     dinlendirelim  (yemekleri pişirdiğimiz zaman mutlaka dinlendirelim ) Afiyetler olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder