Yemeğimize başlamadan önce 1su bardağı çekirdek sumağı
Bir bardak suda bekletelim karştıralımki ekşisini suya bıraksın
HAZIRLANIŞI :400 gr kuşbaşı kuzu eti (aslında biz bu yemeği kemikli etle yaparız)
Ben bu seferlik kuşbaşı etle yaptım :1 kilo patlıcan 4tane domates 1 tane baş soğan 3 tane
sarımsak içine doğranacak (2tanede pişmesine yakın ezilerek konacak yemeğe )
1su bardağı haşlanmış nohut 1yemek kaşığı antep biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı zeytinyağı
2tane antep yeşil biber arzuya göre tuz
Yemeğimizi önce etini tencereye alalıp etimiz suyunu salıp cekene kadar pişirelim
Yağını soğanı biberi doğrayıp ilave edelim soteleyelim salçasını koyalım karıştıralım patlıcanı domatesi
ilave edelim iki bardak su sarımsak ilave edip biraz pişirelim yarı piştiği zamam sumak ekşisini
tuzunu ilave edip yemeğimizi pişirmeye bırakalım pişmeye yakın iki diş sarımsağımızı ezelim
yemeğimize katalım 35 40 dakika pişirelim piştikten sonra tavaya 2yemek kaşığı yağ koyalım biraz
yakalım içine 3 yemek kaşığı nane ilave edip yemeğimizin yüzüne dökelim ağzını kapatalım biraz
dinlendirelim (yemekleri pişirdiğimiz zaman mutlaka dinlendirelim ) Afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder