MALZEMELER
Bir kilo un 1yemek kaşığı dolu dolu süzme yoğurt
2yemek kaşığı sirke 1 yumurta 1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz 150 gr tereyağ yarım çay bardağı zeytin yağı
Üzerini süslemek için susam çörek otu bir yumurta
İÇ MALZEMESİ.
200 gr çökelek 1 tane kuru soğan 1 demet maydanoz
2tane yeşil biber 2tane taze soğan 2yemek kaşığı pul biber 1çay bardağı zeytinyağı
Hamurumuzu yoğuralım bir tarafda beklesin
Diğer tarafta iç malzemeyi hazırlıyalım
Önce yağımızı koyalım tencereye sonra üzerine soğanı yeşil biberi doğrayıp kavuralım ondansonra
Diğer malzemeleri sırayla ilave edelim karıştıralım yeşillikler doğranacak
Hamurumuzu ikiye bölüp iki tane yuvarlak acalım yuvarlağın bir tanesine
İç harcımızı koyalım sonra diğer yuvarlağı üzerine kapatalım çatalla kenarlarına çizik atalım
Yumurtayı sürelim (yumurtaya 1çay kaşığı zeytinyağı koyalım ) susamla çörek otuyla süsleyelim
Bıcakla dilimlere ayıralım 160 derecede pişirelim ..Afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder