8 Ekim 2013 Salı

ÇARKI FELEK BÖREĞİ

              MALZEMELER 
    Bir kilo un  1yemek kaşığı dolu dolu süzme yoğurt 
    2yemek kaşığı sirke 1 yumurta 1 paket kabartma tozu 
    1 çay kaşığı tuz 150  gr tereyağ yarım çay bardağı zeytin yağı 
     Üzerini süslemek için susam çörek otu bir yumurta 
         İÇ MALZEMESİ.  
     200 gr çökelek  1 tane kuru soğan 1 demet maydanoz 
     2tane yeşil biber 2tane taze soğan 2yemek kaşığı pul biber 1çay bardağı zeytinyağı
     
                       HAZIRLANIŞI
   Hamurumuzu yoğuralım bir tarafda beklesin 
    Diğer tarafta iç malzemeyi hazırlıyalım 
    Önce yağımızı koyalım tencereye sonra üzerine soğanı yeşil biberi doğrayıp kavuralım ondansonra 
    Diğer malzemeleri sırayla ilave edelim karıştıralım yeşillikler doğranacak 
    Hamurumuzu ikiye bölüp iki tane yuvarlak acalım  yuvarlağın bir tanesine 
    İç harcımızı koyalım sonra diğer yuvarlağı üzerine kapatalım çatalla kenarlarına çizik atalım 
    Yumurtayı sürelim (yumurtaya 1çay kaşığı zeytinyağı koyalım ) susamla çörek otuyla süsleyelim 
     Bıcakla dilimlere ayıralım 160 derecede pişirelim ..Afiyetler olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder