Malzemeler:1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
100 gr tereyağ 2 yemek kaşığı zeytin yağı
Önce pirinçimizi bir kaba koyup üzerine 1 tatlı kaşığı tuz koyup
Ketilda kaynattığımız kaynar sudan boşaltım en az 1 saat bekletiyoruz
Diğer tarafta tencereye yağımızı şehriyeyi koyup kavuruyoruz çok fazla kavurmuyoruz
Çünkü oçağı kapattığımız zaman
Yağın sıcağında zaten kavruluyor ondan sonra pirinçimizi ilave edip biraz kavuruyoruz
( pirinçinizi kavurarak yaparsanız pilavınız tane tane olur
Ben her zaman bir pirinç iki su ölcü kullanırım
Suyunu tuzunu ilave edip kaynara çıkınca altını kısar kısık ateşte pişiririm
Biraz dinlendiririm hangi yemek olursa olsun muhakkak dinlendirmek lazım
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder