4 Eylül 2013 Çarşamba

ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

                   HAZIRLANIŞI
   Malzemeler:1 su bardağı pirinç
   1 çay bardağı arpa şehriye 
   100 gr tereyağ 2 yemek kaşığı zeytin yağı 
   Önce pirinçimizi bir kaba koyup üzerine 1 tatlı kaşığı tuz koyup 
   Ketilda kaynattığımız kaynar sudan boşaltım en az  1 saat bekletiyoruz 
   Diğer tarafta tencereye yağımızı şehriyeyi koyup kavuruyoruz çok fazla kavurmuyoruz
  Çünkü oçağı kapattığımız zaman  
   Yağın sıcağında zaten kavruluyor ondan sonra pirinçimizi ilave edip biraz kavuruyoruz 
   ( pirinçinizi kavurarak yaparsanız pilavınız tane tane olur
   Ben her zaman bir pirinç  iki su ölcü kullanırım 
   Suyunu tuzunu ilave edip kaynara çıkınca altını kısar kısık ateşte pişiririm 
   Biraz dinlendiririm hangi yemek olursa olsun muhakkak dinlendirmek lazım 
    Afiyet olsun 
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder