12 Eylül 2013 Perşembe

İNÇİR REÇELİ

                   SUNUM
    
                     MALZEMELER
    2 kilo incir 1 kilo şeker 1 su bardağı su not( su koyarsak tencereye inçirler yapışmaz )
    İnçirleri yıkayıp tencereye alıyoruz üzerine şekerini koyup akşamdan sabaha bekletiyoruz 
    Sabah tenceremizi ocağa koyarken içine bir subardağı su koyuyoruz ve bir bucuk saat 
    kısık ateşte kaynatıyoruz önce harlı yakıyoruz sonra kısıyoruz inçirin koyuluğunu siz ayarlıyacaksınız enson piştikten sonra 1 çay kaşığından az limon tuzu ilave ediyoruz soğumaya bırakıyoruz 
    Reçelimizin kıvamı rengi koyu olması lazım reçelimiz soğuyunca kavanozlara konulacak
     Afiyet olsun 
    İnçirleri tencereye  koyarken bir kat şeker bir kat inçir koyarak yerleştirin 
   Koyu bir kıvam alana kadar kaynatın inçir recelinin yapımı biraz zordur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder