10 Eylül 2013 Salı

DOMATESLİ SÜS BiBERLİ TURŞU

          MALZEMELER
      Bir kilo domates .Bir kilo süs biberi 20 diş sarmsak 
      Bir çay bardağı zeytinyağı Bir çay kaşığı limon tuzu 
      Bir çay bardağı sirke İki yemek kaşığı kaya tuzu 
      Domateslerin kabuklarını soyup rondodan gecirin 
      Sarımsaklarıda rondodan gecirin domatese ilave edin onun üzerine yağını ve diğer malzemeleride ilave edip karıştırın not( bu turşuya su kullanmıyoruz ) biberleri yıkayıp ayıklayın  domatese katın karıştırın cam kavanozlara doldurun kavanozların kapaklarını kaynatın sıcakken kapatın turşunuz bir hafta içerisinde olucaktır ağzını actığınız zaman turşuyu dolapda muhafaza ediniz 
    Afiyet olsun 
  
        Bu turşu sabah kahvaltılarında sofralarınızda yer alabilir çok güzel bir tat 
    Tavsiyemdir çocuklar çok seviyorlar .turşunuz  yüzü beyaz pamukcuk olursa yemeyiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder