26 Eylül 2013 Perşembe

İRMİKLİ kUYMAK

               MALZEMELER
    1 su bardağı irmik 1 çay bardağı un 3 çay bardağı şeker 
     250 gr tereyağ süslemek için tarçın ceviz fıstık göz kararı kaynamış su 
     Tencereye tereyağının 200 gr mını koyalım unu irmiği ilave edelim 
     pembeleşene kadar kavuralım sürekli karıştırarak kavurucağız kavrulduktan sonra şekeri ilave edelim 
     Karıştıralım ondan sonra kaynamış suyu yavaş yavaş ilave edelim buarada topaklaşmaması için sürekli karıştıralım suyu ben göz kararı kullanıyorum kuymağımızın kıvamı tahin kıvamı gibi olacak 
   bir iki tıkır kaynadıktan sonra servis tabaklarına alıp süslemesini yapabilirsiniz 
    sıcak sıcak tükeltilmesi gerekiyor .Afiyetler olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder