Malzemeler:Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
1çay bardağı pişmiş nohut 1tatlı kaşığı limon tuzu
3tane kabukları soyulmuş domates
600gr taze bamya 1yemek kaşığı acı biber salçası
3tane antep yeşil biber 1tane büyük kuru soğan
1 çay bardağı zeytin yağı 5 diş sarımsak üzeri için 2 yemek kaşığı kuru nane
Önce tencereye etimizi koyup üzerine bir bardak su ilave edin ve suyu çekene kadar pişirin
Eti suyu çektikten sora soğanı yeşil biberi doğrayıp üzerine yağla birlikte ekleyin
Soğanlar kavrulduktan sonra salçasını domatesi ilave edin bir beş dakika pişirin ondan sonra
Kaynar suyunu ilave edin sarımsakları doğrayıp ilave edin nohutunu ekleyin biraz kaynasın
limon tuzunu ilave edin bamyaları yıkayıp ilave edin isteğe göre tuzunu ayarlayın
bamyayı koyduktan sonra hiç karıştırmayın tahmini yarım saatte pişer
Püf noktası bamyanın limonunu önceden koymazsanız bamyanın sünecektir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder