4 Eylül 2013 Çarşamba

TAZE BAMYA YEMEĞİ

            HAZIRLANIŞI
   Malzemeler:Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti 
   1çay bardağı pişmiş nohut 1tatlı kaşığı limon tuzu 
   3tane kabukları soyulmuş domates 
    600gr taze bamya 1yemek kaşığı acı  biber salçası 
    3tane antep yeşil biber 1tane büyük kuru soğan 
    1 çay bardağı zeytin yağı 5 diş sarımsak üzeri için 2 yemek kaşığı kuru nane 
     Önce tencereye etimizi koyup üzerine bir bardak su ilave edin ve suyu çekene kadar pişirin 
     Eti suyu çektikten sora soğanı yeşil biberi doğrayıp üzerine yağla birlikte ekleyin 
    Soğanlar kavrulduktan sonra salçasını domatesi ilave edin bir beş dakika pişirin ondan sonra 
    Kaynar suyunu ilave edin sarımsakları doğrayıp ilave edin nohutunu ekleyin biraz kaynasın
    limon tuzunu ilave edin bamyaları yıkayıp ilave  edin isteğe göre tuzunu ayarlayın 
    bamyayı koyduktan sonra hiç karıştırmayın  tahmini yarım saatte pişer
    Püf noktası bamyanın limonunu önceden koymazsanız bamyanın sünecektir 
     Afiyet olsun arkadaşlar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder