28 Eylül 2013 Cumartesi

SOSLU KEREBİÇ

                           HAZIRLANIŞI
    5 tane patatesi haşlayınız .ondan sonra patatesleri soyunuz çatalla eziniz
    içine tuz ve karabiber ilave edelim karıştırıp bir tarafta beklletelim
    Diğer tarafta tavaya 3yemek kaşığı zeytin yağı koyalım üzerine 3diş sarımsak rendeleyelim kavuralım 
    sonra üzerine 1yemek kaşığı domates salçası ilave edip karıştıralım . Üzerine 1su bardağı su ilave edip pişirelim  bir tarafta  beklletelim 
    Diğer tarafan 200 gr kıymayı içine tuz karabiber kimyon koyarak yoğuralım tek tek küçük küçük yuvalayalım yuvalama yapar gibi . Tencereye zeytinyağı koyup yuvaladığımız etleri koyalım ezmeden kavuralım , kavurma işlemi bitince baharat ilave edelim soğutalım 
    Sonra kalıbımıza patetesten bir beze yapıp ortasına üçtane yuvaladığımız etten koyup kapatalım 
    Şekil verip tabağa bu şekilde hepsini dizelim üzerine hazırladığımız sostan dökelim ortalarına birer kaşık yoğurt koyup maydanozla süsleyelim harika bir tat oldu umarım sizlerde beğenirsiniz 
    Afiyetler Olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder