5 tane patatesi haşlayınız .ondan sonra patatesleri soyunuz çatalla eziniz
içine tuz ve karabiber ilave edelim karıştırıp bir tarafta beklletelim
Diğer tarafta tavaya 3yemek kaşığı zeytin yağı koyalım üzerine 3diş sarımsak rendeleyelim kavuralım
sonra üzerine 1yemek kaşığı domates salçası ilave edip karıştıralım . Üzerine 1su bardağı su ilave edip pişirelim bir tarafta beklletelim
Diğer tarafan 200 gr kıymayı içine tuz karabiber kimyon koyarak yoğuralım tek tek küçük küçük yuvalayalım yuvalama yapar gibi . Tencereye zeytinyağı koyup yuvaladığımız etleri koyalım ezmeden kavuralım , kavurma işlemi bitince baharat ilave edelim soğutalım
Sonra kalıbımıza patetesten bir beze yapıp ortasına üçtane yuvaladığımız etten koyup kapatalım
Şekil verip tabağa bu şekilde hepsini dizelim üzerine hazırladığımız sostan dökelim ortalarına birer kaşık yoğurt koyup maydanozla süsleyelim harika bir tat oldu umarım sizlerde beğenirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder