Malzemeler: 1 kilo acur 1 kilo antep yeşil biber 1 kilo salatalık
10 diş sarımsak 1su bardağı sirke 1tatlı kaşığı limon tuzu
3 yemek kaşığı turşuluk kayatuzu 1 çay kaşığı pekmez not: rengini sarartması için koyarım
Bir kiloluk bir kaseye göz kararı su koyup turşunun ayarını yapabilirsiniz
Kavanoza malzemeleri yıkayıp yerleştirelim sonra turşu suyumuzu ilave edip kapağını kapatalım
Not : turşunun suyuna baktığınız zaman keskin bir tadı olması lazım
Turşumuz olduğu zaman hiçbir zaman elimizle turşuyu çıkarmıyoruz yoksa turşu bozulur
Bir maşa yardımıyla alabilirsiniz bir hafta içerisinde turşunuz olacaktır
Olduktan sonra serin bir yerde saklayınız turşumuzu cam kavanoza kuralım lütfen
Turşunuzun üzerinde beyaz pamukcuklar oluşursa o turşuyu yemeyiniz
Çünkü onlar kansere yol acan mantarlar oluşturuyormuş
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder