10 Eylül 2013 Salı

KARIŞIK TURŞU

             Turşunun Yapımı
  Malzemeler: 1 kilo acur 1 kilo antep yeşil biber  1 kilo salatalık 
  10 diş sarımsak  1su bardağı sirke 1tatlı kaşığı limon tuzu
   3 yemek kaşığı turşuluk kayatuzu 1 çay kaşığı pekmez not: rengini sarartması için koyarım 
   Bir kiloluk bir kaseye göz kararı su koyup turşunun ayarını yapabilirsiniz
   Kavanoza malzemeleri yıkayıp yerleştirelim sonra turşu suyumuzu ilave edip kapağını kapatalım 
   Not : turşunun suyuna baktığınız zaman keskin bir tadı olması lazım 
   Turşumuz olduğu zaman hiçbir zaman elimizle turşuyu çıkarmıyoruz yoksa turşu bozulur 
   Bir maşa yardımıyla alabilirsiniz bir hafta içerisinde turşunuz olacaktır 
   Olduktan sonra serin bir yerde saklayınız turşumuzu cam kavanoza kuralım lütfen
   Turşunuzun üzerinde beyaz pamukcuklar oluşursa o turşuyu yemeyiniz 
   Çünkü onlar kansere yol acan mantarlar oluşturuyormuş 
    Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder