MALZEMELER
400 gr kadayıf
300 gr ağız (peynirlede yapabilirsiniz )
200 gr tereyağ
2 tane pecan cevizi
ŞURUBU
2 su bardağın şeker
1 su bardağı su
KADAYIFIN YAPILIŞI
Önce kadayıfı elimizle parçalıyoruz sora yağını ilave edip
İyice karıştırıyoruz .tepsimize yağlı kağıt acıp ikiye böldüğümüz kadayıfın
bir bölümünü kullanıyoruz , arasına ağızı koyup diğer kadayıfıda üzerine yayıp iyiçe bastırıyoruz
Püf noktası ( kadayıfı iyice bastırmassak kıvamını koyduğum zaman dağılır )
Siz fırınınızı 170 ayarlayıp pişirebilirsiniz ,kadayıf sıçak kıvamı ılık olaçak
Üzerini cevizle süsleyip sıçak servis yapınız afiyet olsun .
Umarım sizlere faydalı olabilmişimdir sevgiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder