19 Haziran 2013 Çarşamba

AGIZLI PECAN CEVİZLİ KADAYIF

              SUNUM 
        
                        MALZEMELER 
     400 gr kadayıf 
     300 gr ağız (peynirlede yapabilirsiniz ) 
     200 gr tereyağ 
     2 tane pecan cevizi 
          ŞURUBU 
    2 su bardağın şeker
    1 su bardağı su  
            KADAYIFIN YAPILIŞI 
     Önce kadayıfı elimizle  parçalıyoruz  sora yağını ilave edip 
     İyice karıştırıyoruz .tepsimize yağlı kağıt acıp  ikiye böldüğümüz kadayıfın 
     bir bölümünü kullanıyoruz , arasına ağızı koyup diğer kadayıfıda üzerine yayıp iyiçe bastırıyoruz 
     Püf noktası ( kadayıfı iyice bastırmassak kıvamını koyduğum zaman dağılır ) 
     Siz fırınınızı 170 ayarlayıp pişirebilirsiniz ,kadayıf sıçak kıvamı ılık olaçak 
     Üzerini cevizle süsleyip sıçak servis yapınız afiyet olsun . 
    Umarım sizlere faydalı olabilmişimdir sevgiler 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder