19 Haziran 2013 Çarşamba

CEVİZLİ KÖFTE

       SUNUM               
                  



     
                     MALZEMELER
     1su bardağı esmer köftelik simit ( ince bulgur )
     1su bardağı kıyılmış ceviz 
     1 su bardağı domates salçası 
     1 çay kaşığı tarçın 
     1 çay kaşığı kimyon 
     1 tane kuru soğan 
     Yarım bardak zeytin yağı 
     Yarım su bardağı acı antep pul biber 
     Yarım su bardağı isot 
               HAZIRLANIŞI 
     Önce ince bulgurumuzu biraz suyla ıslatıyoruz 
    Ondan sonra diğer malzemeleri katıp et makinesinde iki defa çekiyoruz 
    (Ceviz hariç ) isterseniz eldede yoğurabilirsiniz 
    Yogurduktan sonra cevizini katıp servis yapabilirsiniz 
    Ben (bir gün önceden yapıp dolapta bekletiyorum ) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder