MALZEMELER
2 kilo dolmalık kabak
500 gr yağsız kıyma
2 tane kuru soğan
1 tane acı yeşli biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı acı pul biber
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı domates (sosu için ) salçası
10 tane ( süslemek için ) çeri domates
HAZIRLANIŞI
Kabakları oyaçakla oyduktan sonra yağda kızartıp bir tarafta bekletiyoruz
Tavaya etimizi koyup ağzını kapatıp arada bir karıştırarak suyunu salıp çekmesini bekliyoruz
Ondansonra sırasıyla yağını soğanı biberi ilave edip kavuruyoruz enson baharatlarını koyup
kabaklarımızı doldurup tepsiye diziyoruz üzerlerini süslemek için domatesleri ikiye bölüp üzerlerini
kapatıyoruz ondan sonra domates sosunu üzerlerine gezdirip(suyla salçayı açıyoruz )170 derece
fırında pişiriyoruz Afiyet olsun
Kabaklarımın içinden çıkanları atmadım
Tepsinin ortasına dizdim tercih size kalmış artık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder