22 Haziran 2013 Cumartesi

KABAK OTURTMASI

                   SUNUM 


      
                             MALZEMELER 
       2 kilo  dolmalık kabak 
       500 gr yağsız kıyma 
       2 tane kuru soğan 
      1 tane acı yeşli biber 
      1 çay kaşığı karabiber 
      1 çay kaşığı acı pul biber 
      1 demet maydanoz 
      3 yemek kaşığı zeytin yağı 
      1 yemek kaşığı domates (sosu için ) salçası 
     10 tane ( süslemek için ) çeri domates 

                      HAZIRLANIŞI 
     Kabakları oyaçakla oyduktan sonra yağda kızartıp bir tarafta bekletiyoruz 
    Tavaya etimizi koyup ağzını kapatıp arada bir karıştırarak suyunu salıp çekmesini bekliyoruz 
    Ondansonra sırasıyla yağını soğanı biberi ilave edip kavuruyoruz enson baharatlarını koyup 
    kabaklarımızı doldurup tepsiye diziyoruz üzerlerini süslemek için domatesleri ikiye bölüp üzerlerini
    kapatıyoruz ondan sonra domates sosunu üzerlerine gezdirip(suyla salçayı açıyoruz )170 derece 
    fırında pişiriyoruz Afiyet olsun 


    
   Kabaklarımın içinden çıkanları atmadım 
   Tepsinin ortasına dizdim tercih size kalmış artık 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder