500 gr köftelik bulgur ( simit )
400 gr yağsız köftelik kıyma
1 tane kuru soğan
8 diş sarımsak
4 yemek kaşık acı biber ( antep ) salçası
3 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı acı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kimyon
1 tane limon
1 demet maydonoz
3 tane yeşil sarımsak
3 tane yeşil soğan
KÖFTEMİZİN YOĞURULMA AŞAMASI
Köftenizi yaparken kesinlikle su kullamayınız buz ile yoğrulmalıdır.Önce bulgur,limon ve salça karıştırılır iki defa makinede çekilir.Daha sonra et ve sarımsak ilave edilir.Et makineniz zorlarsa buz ilave edip çekebillirsiniz.İki defa çektikten sonra soğanıyla iki defa daha çekeriz .Son olarak yeşillikleri koyar elle (makinede değil) yoğurur ve servis yaparız.Püf noktası kuru soğanı önce koyarsanız köfte daha acı olur.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder