22 Haziran 2013 Cumartesi

PEYNİRLİ ŞEKERLİ PİDE

                       MALZEMELER
       Hamuru içın : 300 gr un 1tatlı kaşığı zeytin yağı 
     1 tatlı kaşığı şeker  , 1 çay kaşığı tuz , yeterince su 
                         İç  malzemesi 
      300 gr tuzsuz antep peyniri 
     150 gr şeker  1yumurta 
                    HAZIRLANIŞI 
       Hamur yoğurulur biraz dinlenmeye  bırakılır 
    Bu arada peynir rendelenir içine şekeri yumurtası eklenip karıştırılır 
    Dinlenmiş hamurlarımızı birer beze yapıp bir tarafta hazır ediyoruz 
    Tepsimize yağlı kağıt açıyoruz  bir tane bezeden alıp inçe açıp 
    İçine malzemeden koyup elips şeklinde yapıp iki uçlarını birleştirerek 
    Kenarlarıyla birlikte şekil veriyoruz ( biz antepliler bu böreği pide fırınlarında pişittiriyoruz ) 
    Sizler normal fırında  160 derecede pişirebilirsiniz   Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder