Hamuru içın : 300 gr un 1tatlı kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı şeker , 1 çay kaşığı tuz , yeterince su
İç malzemesi
300 gr tuzsuz antep peyniri
150 gr şeker 1yumurta
HAZIRLANIŞI
Hamur yoğurulur biraz dinlenmeye bırakılır
Bu arada peynir rendelenir içine şekeri yumurtası eklenip karıştırılır
Dinlenmiş hamurlarımızı birer beze yapıp bir tarafta hazır ediyoruz
Tepsimize yağlı kağıt açıyoruz bir tane bezeden alıp inçe açıp
İçine malzemeden koyup elips şeklinde yapıp iki uçlarını birleştirerek
Kenarlarıyla birlikte şekil veriyoruz ( biz antepliler bu böreği pide fırınlarında pişittiriyoruz )
Sizler normal fırında 160 derecede pişirebilirsiniz Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder