22 Haziran 2013 Cumartesi

GAZİANTEP İÇLİ KÖFTESİ

  
                SUNUM 
     Ben köftenin sunumunu antep tarhanası çorbasıyla bilikte 
     sundum ikisi birbirine çok yakışır 
    Bir ara çorbanın tarifini sizlerle paylaşaçağım . 

    
              İÇLİ KÖFTENİN  MALZEMELERİ 
     1kilo köftelik ince bulgur ( simit ) 
     500 gr yağsız kıyma 
     1tane kuru soğan 
     3 yemek kaşığı acı toz biber 
    2 yemek kaşığı acı (antep ) biber salçası 
    1 çay kaşığı karabiber  
    1 yemek kaşığı tuz 
    5 yemek kaşığı irmik 
    5 yemek kaşığı un 
    2 yumurta 
   Not ( yumurta un irmik enson katılacak )
   En az dört defa makinede çekilecek 
        

    İÇLİ KÖFTENİN İÇ HARCI 
   500 gr yarım yağlı kıyma 
   1kilo acı kuru soğan ( beyaz tatlı soğan olmayacak ) 
   2 yemek kaşığı acı biber salçası (antep ) 
   1çay kaşığı karabiber 
   1 çay kaşığı acı toz biber 
   1 bir su bardağı kıyılmış ceviz ( enson et piştikten sora konulaçak
                   HAZIRLANIŞI
    Etimizi önce tencereye alıp biraz karıştırıp kapağını kapatıyoruz 
    etimiz önce suyunu salacaktır  sonra suyunu çekene kadar kavuruyoruz 
    Soğanını ilave edip karıştırıyoruz tencerenin kapağını kapatıp kavrulmaya bırakıyoruz 
    Ensonunda baharatlarını cevizini ilave edip soğumaya bırakıyoruz 




    Makinede köftemizi dört beş defa çekin ara ara su koyarak çekiniz 
   yoksa makinenin tıkanır çekmez çekme işlemi bitince irmik yumurta 
  un ilave edip tekrar çekin 
  Makinenize oyacak  aparatını takıp şekilde görüldüğü gibi oyunuz 
  Elinizle şekil veriniz bol kızgın yağda kızartınız 
 Arzuya göre haşlamada yapabilirsiniz 
 Benim sizlerle paylaştığım bu tarifler gaziantep yöresine ait ev yemekleri 
 Umarım sizlere faydalı olabilmişimdir afiyet olsun
 
   
    İçli köftenizi isterseniz üç ayrı şekilde dipfirize koyabilirsiniz 
    Tepsideki şekliyle  kızartarak veya haşlayarak saklama poşetlerine koyup dipfirizde 
    bulundurabilirsiniz  kızartmadan  onbeş dakika önce dipfirizden çıkartınız kızgın yağda kızartınız 
   Haşlamayıda kaynar suda suya biraz tuz atarak haşlayınız 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder