500 gr ince köftelik bulgur ( simit )
1 tane kuru soğan 3 diş sarımsak
1 demet maydanoz 3 sap taze soğan
3 sap sarımsak 4 tane domates
1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı domates salçası 3yemek kaşığı antep biber salçası
1 su bardağı zeytin yağı ( tavada yağ yakılacak ) 1 tane limon
HAZIRLANIŞI
Önce sarımsakları doğrayıp köfte leğenimize alalım simidimizi koyup
salçamızı baharatlarımızı ilave edip iyice yoğuralım birtanede limonu dörde bölüp onuda koyalım
Yoğuralım ( limonun kabuklarını sonra köfteden çıkartın atın )
Biraz yoğurduktan sonra köfte kuruyunca soğanı domatesi ilave edin domatesin hepsini koymayın
köfte kurudukca ekleyin kıvama gelince yeşilliklerini yağını ilave edip servis yapın
Ben fazla tuz kullanmıyorum salçanın tuzu yeterli geldiği için Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder