7 Haziran 2013 Cuma

ŞEKERPARE :


Aşamalar resimde görüldüğü gibi 


Şekilde görüldüğü gibi cevizle süslüyoruz 

ŞEKERPARENİN MALZEMELERİ: 
1 paket teremyağ ( oda sıcaklığında ) olacak
1 yumurta 
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
1 çay bardağı şeker 
Alabildiği kadar un 
Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak 
Malzemeleri katıp ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp üzerine yarım ceviz koyup fırına veriyoruz 
ŞURUP ÖLÇÜSÜ: 
3 su bardağı şeker 
2 bardak su 
Şurup ılık olacak (püf noktası ikiside sıcak olursa hamur olur ) 
  Fırından tepsiyi çıkarınca biraz soğusun 
Afiyet olsun 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder