17 Haziran 2013 Pazartesi

FIRINDA PİRZOLA TAVASI


Fırnda tavamızın son hali 

      MALZEMELER 
  20 tane kemiksiz pirzola 
  1 kilo domates 3 büyük baş taze sarımsak 
  10 tane acı yeşil biber 
  1 çay bardağı zeytin yağı  
  1 yemek kaşığı toz biber 
   Tuz yarım çay bardağıda su 
         HAZIRLANMASI 
    Tepsiye önce domatesleri diziyoruz  daha sonra 
    sarımsakları üzerine diziyoruz 
    onun üzerine biberleri diziyoruz 
    En sonunda  etlerimizi dizip tuzunu birerini yağını suyunu ilave edip
   Tepsimizin üzerini yağlı kağıdı ıslatıp kapatıyoruz  170 derecede pişiçek 
   bu yemeğimizin özelliği domatesin suyuyla pişmesi 
   Yemeğimiz piştiği zaman böyle sulu oluyor 
  G. Antep yöresinin bir yemeği 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder