6 Haziran 2013 Perşembe

IHLAMUR YAPRAĞI RESTAURANT SARMASI



 
MALZEMELER

200 gr ıhlamur yaprağı (ılık su dökülecek yaprağın üzerine )
1 su bardağı pirinç(sıcak suda bekletilecek ) 
1 çay kaşığı tarçın,1 çay kaşığı karabiber,3 yemek kaşığı kırmızı pul biber
2 çay bardağı zeytinyağı,1fincan kuş uzümü
Biraz şam fıstığı,bir tane kuru soğan 

HAZIRLANIŞI

Zeytiyağında soğanı soteleyin.Daha sonra sırasıyla malzemeleri karıştırıp yaprakları sarıp tencereye diziyoruz.En son aşamada sarma işlemi tamamlandıktan sonra  tenceredeki sarmaların üzerine biraz su 1 kaşık zeytinyağı ve tuz ilave edip 45 dakika ocakta pişiriyoruz.

Tarifi uygulayanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder