1çay kaşığı kimyon 1çay kaşığı karabiber 1çay kaşığı kekik
Aldığı kadar tuz yarım limon (sıkmayacağız )
Çiğerleri küp küp doğrayın kuyruğuda aynı şekilde doğrayın bütün baharatlalı limonu katıp karıştırın
Limonu sıkmayın sadece kokusu ete çıksın diye koyuyoruz
Sonra üç et bir yağ şişe diziyoruz ve mangalda pişiriyoruz eğer mangal yakma lüksünüz yoksa
fırın tepsisine dizip pişirebilirsiiz ozaman tahta çöp şişlere eti diniz
Afiyetle yiyiniz tabi çiğer piyazsız olmaz tarif aşağıda
İki tane büyük soğan halka halka doğrayın elinizle ovun
Suda bekletin sonra suyunu iyice elinizle soğanları sıkarak çıkartın bir kaba alın
üzerine yarım demet maydanoz doğrayın 1çay kaşığı toz acı biber 2 çay kaşığı sumak (pul ) koyun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder