29 Temmuz 2013 Pazartesi

ÇİĞER KEBABI

   MALZEMELER 1 kilo kuzu çiğeri 300gr kuyruk 
   1çay kaşığı kimyon 1çay kaşığı karabiber 1çay kaşığı kekik 
    Aldığı kadar tuz yarım limon (sıkmayacağız ) 
   Çiğerleri küp küp doğrayın kuyruğuda aynı şekilde doğrayın bütün baharatlalı limonu katıp karıştırın 
   Limonu sıkmayın sadece kokusu ete çıksın diye koyuyoruz 
  Sonra üç et bir yağ şişe diziyoruz ve mangalda pişiriyoruz eğer mangal yakma lüksünüz yoksa 
   fırın tepsisine dizip pişirebilirsiiz ozaman tahta çöp şişlere eti diniz 
   Afiyetle yiyiniz tabi çiğer piyazsız olmaz tarif aşağıda 

            SOĞAN PİYAZI TARİFİ
   İki tane büyük soğan halka halka doğrayın elinizle ovun 
   Suda bekletin sonra suyunu iyice elinizle soğanları sıkarak çıkartın bir kaba alın 
   üzerine yarım demet maydanoz doğrayın 1çay kaşığı toz acı biber 2 çay kaşığı sumak (pul ) koyun 
   Tuz ve birazda limon sıkın servis yapın Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder