17 Temmuz 2013 Çarşamba

VİŞNE SOSLU CHEESCAKE

    
                      SUNUM
   
                   PASATAMIZIN SON HALİ
                                     MALZEMELER
    Malzemeleri tek tek vermiyeceğim doğrudan yapılışına gececeğim
    Birinci Aşaması : 2paket petbör büsküvi (rende )70 gr tereyağ (eritilmiş) 
    İyiçe yoğurun  kelepçeli kalıba koyup iyice bastırarak yayııp sıkıştırın
     30 dakika buzdolabında bekletin 
     İkinçi Aşama :300 gr labne peyniri 2 su bardağı yoğurt
     Bu iki karışımı iyiçe çırpılacak 
     4 yumurta bukarışıma yumurtaları tek tek koy çırp 
     ÜçünçüAşaması : 4 yemek kaşığı un 1paket vanilya 
     2su bardağı şeker bukarışımı önçeki karışıma ilave edip karıştırıyoruz 
      Sonra kalıbımızı dolaptan çıkarıp malzememizi kalıba boşaltıyoruz 
      180 derecede yaklaşık bir saat pişirilecek 
       Fırına koyduğumuz zaman bir rafına tepsiye su koyup bırakalım o zaman kekiniz yarılmaz 
      Piştikten sonra soğuyunca kalıptan çıkarın 
      SOSU iÇİN : bir su bardğı vişne suyu . 3 yemek kaşığı şeker 
      3 yemek kaşığı mısır nişastası  pişirdikten sora soğuk (her ikiside) üzerine sürünüz 
     Ben üzerini narla süsledim siz vişneyle süsleyebilirsinz 
                                AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder