17 Temmuz 2013 Çarşamba

PATLICAN ET DİZME

         
                        SUNUM 

                          MAZEMELER 
   1 kilo kebablık patlıcan 
    Yarım  kilo yarım yağlı ( zırh ) kıyması antepde bu eti kasablar hazırlar 
    Yarım demet maydanoz 1 çay kaşığı karabiber yeterince tuz 
    HAZIRLANIŞI: patlıcanları halka halka doğrayın 
   etimize maydanoz karabiber tuz ilave edin patlıcanların arasına dizin 
   Etimizi karıştırırken biraz su ilave edin etinz kurumaz 
   Tepsiye dizdikten sonra domates salçası sosu hazırlayıp üzerine gezdirin bolca 
   Suyu bol olsun pişirirken tepsimizin ağzını yağlı kağıtla (ıslatıp )kapatıp 170 derecede pişirin
                              AFİYETLER OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder