8 Temmuz 2013 Pazartesi

TAVUKLU ANTEP FISTIKLI PİLAV

                    SUNUM VE MALZEMELER
    2 tane tavuk göğsü 
    2 tane havuç 
    1 su bardağı antep yeşil iç fıstık 
    1 tane kuru soğan 2tatlı kaşığı pul biber 
    1çay kaşığı karabiber 
    1 su bardağı pirinç 
    2 su bardağı tavuk suyu
    1çay bardağı zeytin yağı (rafine) 
                     HAZIRLANIŞI
      Pirinçimizi sıcak ve tuzlu suda bekletiyoruz 
      etimizi haşlıyoruz bekletiyoruz 
      Bir taraftan tencereye yağımızı ince ince doğradığımız soğanımızı koyup karıştırıyoruz
     Sonra havucumuzu ilave ediyoruz kavuruyoruz fıstık ilve edip kavuruyoruz 
      üzerine baharatlarımızı (tarcında)pirinçimizi etimizi et suyunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz
      Afiyet olsun .Hayırlı ramazanlar arkadaşlar 

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder