2 tane tavuk göğsü
2 tane havuç
1 su bardağı antep yeşil iç fıstık
1 tane kuru soğan 2tatlı kaşığı pul biber
1çay kaşığı karabiber
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
1çay bardağı zeytin yağı (rafine)
HAZIRLANIŞI
Pirinçimizi sıcak ve tuzlu suda bekletiyoruz
etimizi haşlıyoruz bekletiyoruz
Bir taraftan tencereye yağımızı ince ince doğradığımız soğanımızı koyup karıştırıyoruz
Sonra havucumuzu ilave ediyoruz kavuruyoruz fıstık ilve edip kavuruyoruz
üzerine baharatlarımızı (tarcında)pirinçimizi etimizi et suyunu ilave edip pişmeye bırakıyoruz
Afiyet olsun .Hayırlı ramazanlar arkadaşlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder