24 Temmuz 2013 Çarşamba

GAZİANTEP YAZ DOLMASI

                   SUNUM
  
                      MALZEMELER
   Yarım kilo yarım yağlı kıyma 
   2su bardağı pirinç 2tane domates 
   6 diş sarımsak 3tane kuru soğan 
   2 yemek kaşığı antep biber salçası
   1yemek kaşığı domates salçası 1çay kaşığı limon tuzu
    1 tatlı kaşığı toz biber 1 çay kaşığı karabiber 
   Yağı az olursa zeytnyağı ilave edebilirsiniz tuz arzuya göre 
   Doldurmak için bir kilo dolmalık kabak 
   1 kilo antep açı biber dolmalık 
    

                         HAZIRLANIŞI
 İç malzemelerimizin hepsini doğrayıp karıştırıyoruz 
 Dolmalık kabağımızı oyup içini karabiberle tuzu karıştırıp sürüyoruz 
 Dolmalık biberlerimizi oyup içine mallzemeden doldurup tencereye diziyoruz 
 Dolmalarımızı ağzına kapak iser domates koyun ister asma yaprağıyla kapatın 
 Asma yaprağı sarıp sarma gibi ağızlarına kapatıyorum 
 Tençereye dizdikten sonra üzerini taşmayacak şekilde su ilave ediyoruz 1tatlı kaşığı tuz
 1çay kaşığı limon tuzunuda ilave edip 45 dakika pişiriyoruz 
         AFİYETLER OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder