5 Temmuz 2013 Cuma

KİRAZ YAPRAĞI ANTEP SARMASI

                     SUNUM
   
                          MALZEMELER 
    500 gr kiraz yaprağı 
    300 gr yarım yağlı kıyma 
    2 bardak pirinç 
    2 tane büyüğünden kuru soğan 
    8 diş sarımsak 
    1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı limon tuzu 
    1 yemek kaşığı domates salçası 
    2 yemek kaşığı antep biber salçası 
    1çay bardağı zeytinyağı isteğe göre tuz 

                     HAZIRLANIŞI
    Yaprakları sıcak suda bekletiniz daha sonra bütün malzemeleri karıştırıp 
     yaprakları sarınız tencereye tizdikten sonra üzerini geçmiyecek şekilde 
    suyunu koyup tuzunu ekşisini ilave edip  40 dakika pişiriyoruz 
    Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder