11 Temmuz 2013 Perşembe

DÖĞMELİ ALACA ÇORBA (buğday)

                       SUNUM
    MALZEMLER: 2su bardağı döğme (buğday)
    1çay bardağı nohut 
    4 tane kuru soğan ( bir tanesi içine ) 
    1 su bardağı kırmızı mercimek 
    Yarım çay bardağı zeytinyağı 
    2 yemek kaşığı tarhın 
    1 yemek kaşığı antep acı biber salçası 
     Arzuya göre tuz 1 tatlı kaşığı toz biber 
                         HAZIRLANŞI
    Döğme ve nohutu düdüklüde  30 dakika pişirin (su koymayı unutmayınız )
   Daha sonra düdüklünün havasını aldıktan sonra kapağını acıp 
   mercimeği ilave edip soğallarıda uzun uzun doğrayıp çorbamızı pişmeye bırakalım 
   Tavaya yağımız koyup soğanlarımızı uzun uzun doğrayıp soğanlarımız sararana kadar kavuruyoruz
   Kavrulduktan sonra salçasını biberini ilve edip çorbamız pişti ise çorbamıza ilve edip tarhınla süslüyoruz Afiyet olsun . 
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder