MALZEMLER: 2su bardağı döğme (buğday)
1çay bardağı nohut
4 tane kuru soğan ( bir tanesi içine )
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tarhın
1 yemek kaşığı antep acı biber salçası
Arzuya göre tuz 1 tatlı kaşığı toz biber
HAZIRLANŞI
Döğme ve nohutu düdüklüde 30 dakika pişirin (su koymayı unutmayınız )
Daha sonra düdüklünün havasını aldıktan sonra kapağını acıp
mercimeği ilave edip soğallarıda uzun uzun doğrayıp çorbamızı pişmeye bırakalım
Tavaya yağımız koyup soğanlarımızı uzun uzun doğrayıp soğanlarımız sararana kadar kavuruyoruz
Kavrulduktan sonra salçasını biberini ilve edip çorbamız pişti ise çorbamıza ilve edip tarhınla süslüyoruz Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder