MALZEMELER
1 kilo çekilmiş pirinç (pirinçi yıkayıp süzgece alın biraz süzsüz ondan sonra çekin )
Püf noktası pirinç biraz kuruyacak nemli olacak
400 gr yağsız kıyma
1 tane kuru soğan
1 yumurta 1 çay bardağı sıfır irmik
1 tatlı kaşığı karabiber arzuya göre tuz
Çay bardağı ( elinizi batırmak için zeytin yağı )
KIVAMI I İÇİN : Bir kilo süzülmüş yoğurt 1 tane yumurta ( bağlamak için
HAŞLAMAK İÇİN : yarımkilo kemikli parca et 1 çay bardağı nohut( haşlanmışta olabilir
HAZIRLANIŞI
Önce tencereye etimizi nohutumuzu koyalım pişsin bir tarafta
Köftemiz için leğene pirinçimizi etimizi soğanı (rende ) yumurtayı İrmiği
Karabiberi tuzu koyalım iyice yumuşayana kadar yoğuralım
Elimizi ara ara suya batırıp yoğuralım yoğrulduktan sonra elimizi yağa batırıp yuvalayalım
Yuvalama işlemi bittikten sonra tuzlu suda haşlayalım
Pişmiş olan etlerimizi kemiklerinden ayırtıp ayrı bir tencereye alalım suyunu süzüp ete ilve edelim
nohutuyla birlikte ( suyu süzmezsek kemik kırıntıları kalabilir )
Ayrı bir tencerede yoğurduğumuzu pişirelim ( bu arada yuvalamamızı da koyalım )
Yoğurdumuzu yavaş yavaş ilave edeli ( ilave ederket etin suyundan yoğurda katarak meyanesini
verebilirsiniz .üzerene zeytin yağı nane yakıp dökebilirsiniz
Şunu yazmadan gecemeyecim bu bir yemektir çorba değil
Bizim bayramlarda yapılan meşaketli sabır isteyen bir yemeğimizdir
Gaziantep'e has bir yemektir
Afiyet olsun
Haşlama buharda yapılacaktır tencereye sukoyup süzgeci üzerine
oturtup ağzını kapatın 5 dakikada haşlanacaktır
Yuvalama çoksa bir kaç işlemde haşlamayı yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder