13 Temmuz 2013 Cumartesi

GAZİANTEP PİRİNÇ YUVALAMASI

                    SUNUM 

   
                               MALZEMELER
     1 kilo çekilmiş pirinç  (pirinçi yıkayıp süzgece alın biraz süzsüz ondan sonra çekin ) 
     Püf noktası pirinç biraz kuruyacak nemli olacak
     400 gr yağsız kıyma 
     1 tane kuru soğan 
     1 yumurta 1 çay bardağı sıfır irmik 
      1 tatlı kaşığı karabiber arzuya göre tuz 
      Çay bardağı ( elinizi batırmak için zeytin yağı ) 
      KIVAMI I İÇİN :  Bir kilo süzülmüş yoğurt  1 tane yumurta ( bağlamak için 
      HAŞLAMAK İÇİN : yarımkilo kemikli parca et 1 çay bardağı nohut( haşlanmışta olabilir 
                                HAZIRLANIŞI
     Önce tencereye etimizi nohutumuzu koyalım pişsin bir tarafta 
     Köftemiz için leğene pirinçimizi etimizi soğanı (rende ) yumurtayı   İrmiği
     Karabiberi tuzu koyalım iyice yumuşayana kadar yoğuralım 
     Elimizi ara ara suya batırıp yoğuralım yoğrulduktan sonra elimizi yağa batırıp yuvalayalım 
     Yuvalama işlemi bittikten sonra tuzlu suda haşlayalım 
     Pişmiş olan etlerimizi kemiklerinden ayırtıp ayrı bir tencereye alalım suyunu süzüp ete  ilve edelim
     nohutuyla birlikte ( suyu süzmezsek kemik kırıntıları kalabilir ) 
     Ayrı bir tencerede yoğurduğumuzu pişirelim ( bu arada yuvalamamızı da koyalım ) 
     Yoğurdumuzu yavaş yavaş ilave edeli ( ilave ederket etin suyundan yoğurda katarak meyanesini 
      verebilirsiniz .üzerene zeytin yağı nane yakıp dökebilirsiniz 
     Şunu yazmadan gecemeyecim  bu bir yemektir çorba değil 
     Bizim bayramlarda yapılan meşaketli sabır isteyen bir yemeğimizdir 
     Gaziantep'e has bir yemektir 
    Afiyet olsun 

    
      Haşlama buharda yapılacaktır tencereye sukoyup süzgeci üzerine 
     oturtup ağzını kapatın 5 dakikada haşlanacaktır 
     Yuvalama çoksa bir kaç işlemde haşlamayı yapabilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder