15 Temmuz 2013 Pazartesi

RAMAZAN PİDESİ

                 
                         RAMAZAN PiDESİ


                  MALZEMELER
     4 su bardağı un 1 küçük yaşmaya 
     3 kaşık zeytnyağı 1 tatlı kaşığı şeker
     1 tatlı kaşığı tuz  ılık su  1 bardak süt 
                          HAZIRLANIŞI
      Süt su zeytinyağı mayayı tuzu şekeri hepsini karıştırın 
      süt ve su ılık olacak karıştırdıktan sonra bu karışımı üzerinde kabarıklar oluşana kadar bekletiyoruz 
      Kabarcık oluştuktan sonra ununu ilave edip ( yumuşak bir ) hamur olacak şekilde yoğuruyoruz
      Hamur  enaz iki saat bekletilecek kabarınca tepsiye alıp ( unlayın tepsiyi ) ekmeğimize şekil verip bekleticeğiz yani tepsi mayası vereceğiz üzerini istediğiniz gibi süsleyebilisiniz 
   Not: hamurumuzdan bir beze büyüklüğünde ayırıp dolapta bekleterek tekrar ekmek yapabilirsiniz
        
            Fırını önceden 200 derecede ısıtınız ekmeğinizi öyle fırına  veriniz 
            Afiyet olsun hayırlı iftarlar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder