RAMAZAN PiDESİ
MALZEMELER
4 su bardağı un 1 küçük yaşmaya
3 kaşık zeytnyağı 1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz ılık su 1 bardak süt
HAZIRLANIŞI
Süt su zeytinyağı mayayı tuzu şekeri hepsini karıştırın
süt ve su ılık olacak karıştırdıktan sonra bu karışımı üzerinde kabarıklar oluşana kadar bekletiyoruz
Kabarcık oluştuktan sonra ununu ilave edip ( yumuşak bir ) hamur olacak şekilde yoğuruyoruz
Hamur enaz iki saat bekletilecek kabarınca tepsiye alıp ( unlayın tepsiyi ) ekmeğimize şekil verip bekleticeğiz yani tepsi mayası vereceğiz üzerini istediğiniz gibi süsleyebilisiniz
Not: hamurumuzdan bir beze büyüklüğünde ayırıp dolapta bekleterek tekrar ekmek yapabilirsiniz Fırını önceden 200 derecede ısıtınız ekmeğinizi öyle fırına veriniz
Afiyet olsun hayırlı iftarlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder