1 bardak kayısı 1bardak üzüm
1 bardak şeker 3 bardak su
Süslemek için 10 tane kayısı cekirdeği içi
Mazemeleri yıkadıktan sonra tencereye alıp şekerini suyunu ilave edip
Kayısıları ikiye bölünüz 30 dakika pişiriniz hoşafınız hazır
Buzdolabında üç dört gün bozulmadan kalabiliyor afiyet olsun
Ramazanda bulgur pilavının ve kompostonun anlamını vurguluyor
Bir arkadaşımın babaannesinin anlattığı bir hikayeyi sizlerle paylaşmak istedim
Şöyle sormuşlar :Mısır unu Çorbası .Tarhana Çorbası ve Bulgur Pilavına sormuşlar
nekadar tok tutar diye .Mısır unu çorbası ;bana güvenip yola çıkmayın demiş
Tarhana çorbası ; ben tarlaya kadar giderim demiş
Bulgur pilavı ise ben akşama kadar dururum tok tutarım demiş
Benimle paylaştığı içn çok tşk edyrm babaannesine allah rahmet etsin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder