9 Temmuz 2013 Salı

KAYISI HOŞAFI

                      MALZEMELER 
         1 bardak kayısı 1bardak üzüm 
         1 bardak şeker 3 bardak su 
         Süslemek için 10 tane kayısı cekirdeği içi 
         Mazemeleri yıkadıktan sonra tencereye alıp şekerini suyunu ilave edip
         Kayısıları ikiye bölünüz 30 dakika pişiriniz hoşafınız hazır 
         Buzdolabında üç dört gün bozulmadan kalabiliyor afiyet olsun 
            Ramazanda bulgur pilavının ve kompostonun anlamını vurguluyor
          Bir arkadaşımın babaannesinin anlattığı bir hikayeyi sizlerle paylaşmak istedim
          Şöyle sormuşlar :Mısır unu Çorbası  .Tarhana Çorbası ve Bulgur  Pilavına sormuşlar 
          nekadar tok tutar diye .Mısır unu çorbası ;bana güvenip yola çıkmayın demiş 
          Tarhana çorbası ; ben tarlaya kadar giderim demiş
           Bulgur pilavı ise ben akşama kadar dururum tok tutarım demiş 
          Benimle paylaştığı içn çok tşk edyrm babaannesine allah rahmet etsin 
          
         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder