17 Temmuz 2013 Çarşamba

GAZİANTEP TARHANA ÇORBASI

                             SUNUM

    Birinçi aşaması: tarhanayı bir gün önceden ıslatın 
    yumuşasın 500 gr olacak tabi ıslamadan önce yıkayın 
     
    İkinçi aşama :Suyunu dökmeden oçağa koyun kısık ateşte pişsin
    Tahmini 50 dakika falan pişecek kaynayınca yüzünün köpüğünü alın 

    Üçünçü aşama :piştikten sonra  haliyle suyu azalacaktır 
    biraz su ilave edip blendırla çekin özleşsin 
    Tuz atmayın tarhana tuzlu olduğu için yeterli gelecektir 
    Üzerine zeytin yağı nane sosu yapıp dökün enfes bir çorba 
    ben bu çorbanın yanında mutlaka tatlı türü bir şeyler 
    Tüketirim (bal pekmez  recel) nefis olur 
                AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder