14 Temmuz 2013 Pazar

LAZ BÖREĞİ

                                SUNUM 
        
                                     MALZEMELER
        Hamuru için : 2 yumurta  1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 2 bardak un 
        Hamurt sert bir hamur olacak unu az gelirse ilave edebilirsiniz 
        İçin muhallebisi: 500 gr süt  1 yemek kaşığı nişasta  1 yemek kaşığı pirinç unu 
        2 yemek kaşığı beyaz un ( pastalık ) 1çay kaşığı irmik  1 yemek kaşığı tereyağ 
        Pişirip soğutulacak
                               SERBETi
       2 su bardağı şeker 2 su bardağı su
       Fırından çıkınca şurubunu sıcak dökeçeksiniz 
        
                                HAZIRLANIŞI
 
   Hamıurları önçe tek tek açalım sonra açtığımız yufkalarımızı arasına nişasta serperek 
   Üst üste koyup incecik açalım daha sonra kare şeklinde kesim arasına muhllebisini koyup 
   Tepsiye kat yeri alta gelecek şekilde dizelim  üzerine ılıttığımız tereyağın (250 ) gezdirelim 170 
    Derecede pişirelim  şurubu fırından çıkar çıkmaz koyalım  
                                  AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder