SUNUM
MALZEMELER Hamuru için : 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 2 bardak un
Hamurt sert bir hamur olacak unu az gelirse ilave edebilirsiniz
İçin muhallebisi: 500 gr süt 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı beyaz un ( pastalık ) 1çay kaşığı irmik 1 yemek kaşığı tereyağ
Pişirip soğutulacak
SERBETi
2 su bardağı şeker 2 su bardağı su
Fırından çıkınca şurubunu sıcak dökeçeksiniz
HAZIRLANIŞI
Hamıurları önçe tek tek açalım sonra açtığımız yufkalarımızı arasına nişasta serperek
Üst üste koyup incecik açalım daha sonra kare şeklinde kesim arasına muhllebisini koyup
Tepsiye kat yeri alta gelecek şekilde dizelim üzerine ılıttığımız tereyağın (250 ) gezdirelim 170
Derecede pişirelim şurubu fırından çıkar çıkmaz koyalım
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder