MALZEMELER
1 kilo dolmalık kabak
1 çay bardağı pilavlık orta bulgur
250 gr tavuk kıyması (tavuğun yağıyla birlite kıyma yapınız )
2 yemek kaşıığı pul biber 2 yemek kaşığı kuru nane
2yemek kaşığı fesleğen 1 çay kaşığından az karabiber
1 tane kuru soğan arzuya göre tuz 2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı acı biber salçası (isterseniz dereotuda koyabilirsiniz )
HAZIRLANIŞI
Malzemenin hepsini karıştırın ( soğanları ince ince doğrayın )
Tencereye dizin ondan sonra üzerine biraz zeytinyağı gezdirin
Suynu tuzunu ilave edip kısık ateşte 40 dakika pişiriniz
Kaynara çıktıktan sonra kısık ateşte 40 dakika
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder