SUNUM
MALZEMELER
2 kilo reçellik çilek ( küçük olacak )
2 kilo şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
HAZIRLANIŞI
Çileklerimizi önce ezmeden yıkayalım bir süzgece alalım iyice suyusüzülsün
Sonra ayıkladığımız çilekleri tencereye alıp bir kat şeker bir kat çilek koyarak hazırlayalım
Sabahtan akşama kadar bekletelim akşam recelimizi pişirelim
Kaynamaya gecince köpüğünü alalım kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kaynatalım
Oçaktan indirmeye yakın limon tuzunu ilave edip ağzı acık bir şekilde isterseniz birgün güneşte
bekletebilirsiniz ( tencerenin ağzını bir tülbentle örtebilisiniz içine toz kaçmasın diye
Recelimizin püf noktası kavanoza koyarken asla sıcak ağzını kapatmıyoruz yoksa
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder