12 Temmuz 2013 Cuma

ÇİLEK REÇELİ

     
                                     SUNUM     
      
    
                             MALZEMELER 
          2 kilo reçellik çilek ( küçük olacak ) 
          2 kilo şeker
          1 çay kaşığı limon tuzu 
                            HAZIRLANIŞI
         Çileklerimizi önce ezmeden yıkayalım bir süzgece alalım iyice suyusüzülsün 
         Sonra ayıkladığımız çilekleri tencereye alıp bir kat şeker bir kat çilek koyarak hazırlayalım
          Sabahtan akşama kadar bekletelim akşam recelimizi pişirelim 
          Kaynamaya gecince köpüğünü alalım kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika kaynatalım 
         Oçaktan indirmeye yakın limon tuzunu ilave edip ağzı acık bir şekilde isterseniz birgün güneşte 
         bekletebilirsiniz ( tencerenin ağzını bir tülbentle örtebilisiniz içine toz kaçmasın diye 
         Recelimizin püf noktası kavanoza koyarken asla sıcak ağzını kapatmıyoruz yoksa 
         pamukcuk oluşur .Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder