24 Temmuz 2013 Çarşamba

GAZİANTEP EKŞİLİ ( ufak ) KÖFTE

                    SUNUM
    
                           MALZEMELER
    Bir kilo köftelik ince (simit)bulgur
    400 gr köftelik yağsız kıyma
    1kuru soğan 1yumurta 3 yemek kaşık irmik 1yemek kaşığı un 
    2 yemek kaşık toz biber 
                     HAZIRLANIŞI
    Yumurta irmik un hariç köftemizi leğene alıp bir güzel yoğuruyoruz suyla 
    İyice yoğrulunca içine ununu irmiki ni yumurtasını koyupmtekrar yoğuruyoruz 
    Sonra nohut büyüklüğünde parcalar koparıp avuç içinde yuvalıyoruz elimiz kurursa ara ara 
    elimizi suya batırıyoruz (köftemiz kurumasını istemiyorsanız üzerini sitreçle) örtün 

  Tencerede yarımkilo etimizi ve 1bardak nohutumuzu pişirelim  
  Piştikten sonra içine 1yemek kaşığı antep biber salçası   
 1yemek kaşığı domates salçası koyalım  bir tanede soğan küp küp doğrayıp pişirelim 
 Suyumuz iyice kaynayıp soğanlar piştikten sonra içine yuvalamamızı ilave edelim 
 İki diş sarımsak doğrayalım  normalde ben bu yemeğe sumak ekşisi kullanırım 
 Eğer sizde yoksa normal limon tuzu kullanabilirsiniz 
 Yemeğimiz piştikten sonra üzerine yağla nane kezdiriyoruz               
 
    AFİYETLER OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder