MALZEMELER
Bir kilo köftelik ince (simit)bulgur
400 gr köftelik yağsız kıyma
1kuru soğan 1yumurta 3 yemek kaşık irmik 1yemek kaşığı un
2 yemek kaşık toz biber
HAZIRLANIŞI
Yumurta irmik un hariç köftemizi leğene alıp bir güzel yoğuruyoruz suyla
İyice yoğrulunca içine ununu irmiki ni yumurtasını koyupmtekrar yoğuruyoruz
Sonra nohut büyüklüğünde parcalar koparıp avuç içinde yuvalıyoruz elimiz kurursa ara ara
elimizi suya batırıyoruz (köftemiz kurumasını istemiyorsanız üzerini sitreçle) örtün
Tencerede yarımkilo etimizi ve 1bardak nohutumuzu pişirelim
Piştikten sonra içine 1yemek kaşığı antep biber salçası
1yemek kaşığı domates salçası koyalım bir tanede soğan küp küp doğrayıp pişirelim
Suyumuz iyice kaynayıp soğanlar piştikten sonra içine yuvalamamızı ilave edelim
İki diş sarımsak doğrayalım normalde ben bu yemeğe sumak ekşisi kullanırım
Eğer sizde yoksa normal limon tuzu kullanabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder