5 su bardağı un 2yemek kaşığı zeytin yağı
1 paket kuru maya 1tatlı kaşığı şeker. 1tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı mahlep (cekilmiş toz) olacak
1subardağı ılık süt ve ılık su göz kararı
Susam ve bekmez üzerine
İç malzemesi yarım demet maydanoz yarım kalıp edirne peyniri
HAZIRLANIŞI
Malzemelerden maya tuz şeker yağ süt karıştırıp bir 30 dakika bekletiyoruz
Mayamız kabarmış olaçak ondan sonra diğer malzemeleri katıp yoğuruyruz
Yumuşak bir hamur olması gerekiyor ondan sonra en az 2 saat bekletiyoruz
Hamurunuz delik delik olaçak hamur hazır olunca bezeler yapıp içine iç harcımızdan
koyup kapatıp pekmezlekarıştırdığımız suya batırıyoruz susama buluyoruz
hepsini böyle yapıyoruz tepsi mayası veriyoruz fırınımızı önçeden 180 derecede ısıtıyoruz
ve tepsi mayasını aldıktan sonra pişiriyoruz
Afiyetler Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder